Inhoud

In de workshop Methodisch (jongeren)werk in de online wereld presenteert Dejan bevindingen van een onderzoeksproject over het jongerenwerk in de online leefwereld van jongeren. In de workshop gaat hij in op de ontwikkelingsbehoeften van jongeren in de online leefwereld en hoe je als jeugdprofessional hierop kunt inspelen.

Na de workshop hebben deelnemers inzicht in hoe zij jongeren online kunnen vinden, contact met hen kunnen maken, hun vragen, ambities en problemen kunnen (vroeg) signaleren, en hen online/offline ondersteuning kunnen bieden.

Voor wie

De workshop is bijzonder interessant voor jongerenwerkers, maar ook voor alle andere professionals die jongeren online willen ondersteunen en begeleiden.

Door wie

Dejan Todorovic werkt als senior onderzoeker bij het lectoraat Youth Spot en als docent bij de masteropleiding Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Als externe promovendus is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel schrijft hij aan een proefschrift over het thema Jongerenwerk in de online leefwereld van jongeren.