Inhoud

De workshop richt zich op het Digitaal Jongeren Centrum (DJC), een innovatief platform dat jongeren in staat stelt om online te verbinden, leren en groeien. We laten zien hoe het DJC als onafhankelijk platform jongerenwerkers ondersteunt bij het bereiken en activeren van jongeren in hun digitale leefwereld. We gaan in op de vijf pijlers van het DJC: jongerenwerk, activiteiten, inspiratie, sport en bewegen, en maatschappelijke betrokkenheid. We delen praktische voorbeelden en strategieën om deze thema’s online te versterken, en laten zien hoe het DJC kan worden gebruikt als een middel om jongeren op een positieve en veilige manier te betrekken.

Naast een presentatie over het Digitaal Jongeren Centrum (DJC), zullen we de deelnemers actief betrekken bij het gesprek door middel van praktische oefeningen en live demonstraties van het platform. We willen de deelnemers de kans geven om zelf te ervaren hoe het DJC werkt en hoe het ingezet kan worden om jongeren te betrekken bij activiteiten op het gebied van jongerenwerk, sport, en maatschappelijke betrokkenheid.

Voor wie

Deze workshop is in het bijzonder interessant voor jongerenwerkers, docenten, coaches en iedereen die werkt met jongeren en geïnteresseerd is in hoe zij hen beter kunnen bereiken in hun digitale leefwereld. Het is ook relevant voor beleidsmakers en organisaties die maatschappelijke betrokkenheid onder jongeren willen stimuleren. We zullen laten zien hoe het Digitaal Jongeren Centrum (DJC) kan worden ingezet om jongeren op een laagdrempelige en interactieve manier te betrekken bij activiteiten die hun persoonlijke ontwikkeling bevorderen.

Door wie

Onze namen zijn Jim Lehmann en Katy Taylor, en wij zijn de drijvende krachten achter het Digitaal Jongeren Centrum (DJC). Met een gezamenlijke achtergrond in jongerenwerk en digitale innovatie richten we ons op het ondersteunen van jongeren door middel van activiteiten die hen inspireren en activeren. Het DJC biedt een online platform waar jongeren kunnen deelnemen aan uiteenlopende activiteiten, variërend van sport en beweging tot maatschappelijke betrokkenheid. Onze passie ligt in het creëren van kansen voor jongeren om zich digitaal te ontwikkelen, te bewegen, en maatschappelijk actief te zijn, allemaal in een veilige en toegankelijke omgeving.

Instagram van Katy Taylor